NAC zorgt voor bliksemtransfer: Eredivisie-baas verrassend aan de slag in Breda

NAC zorgt voor bliksemtransfer: Eredivisie-baas verrassend aan de slag in Breda

03-05-2020 16:45 Laatste update: 17:12
77

Verrassend nieuws uit West-Brabant: Mattijs Manders is de nieuwe algemeen directeur van NAC Breda. Hij is de opvolger van Luuc Eisenga. Manders heeft op dit moment nog de leiding bij de Eredivisie CV.

NAC heeft de aanstelling bevestigd. Manders treedt officieel per 1 juli in dienst, maar krijgt van de Eredivisie CV toestemming gekregen om eerder te beginnen in het Rat Verlegh Stadion. Voor zijn periode als Eredivisie-baas was Manders algemeen directeur bij ADO Den Haag.

Manders had de laatste weken een sleutelrol in de afwikkeling van de Eredivisie als gevolg van het coronavirus. Daarbij kreeg hij de nodige kritiek. "Het was een uitdaging om alle clubs in deze tijd op één lijn te krijgen, maar het primaire doel was het vinden van een balans tussen het clubbelang en Eredivisie-belang", verklaart hij. "Ondanks de verschillende afwegingen die clubs daarbij maken, was er al die tijd respect en wederzijds begrip voor ieders standpunten."

NAC is een logische keuze voor Manders. "Ik ken NAC natuurlijk als een echt voetbalbolwerk, een traditieclub waar in Nederland met heel veel warmte over wordt gesproken. De bijzondere sfeer in Breda is alom bekend, en juist die trouwe en loyale achterban maakt NAC tot zo'n enorm interessante en boeiende club. NAC-supporters kunnen ook kritisch zijn, maar dat is alleen maar goed: het tekent juist de enorme betrokkenheid. Uiteindelijk wil iedereen hetzelfde voor NAC."

Zijn doel met NAC is duidelijk: terug naar de Eredivisie. "Samen met de rest van de organisatie streef ik de komende jaren naar visie, stabiliteit, continuïteit en groei. Daarbij is het fijn om eindelijk weer eens in Brabant, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, aan de slag te gaan. Ik hecht eraan om te werken in een goed team dat mét elkaar en voor elkaar door het vuur gaat, een basisvoorwaarde voor succes."