'Diemers hakt knoop door en gaat 'aanzienlijk meer' verdienen bij Feyenoord'

'Diemers hakt knoop door en gaat 'aanzienlijk meer' verdienen bij Feyenoord'

15-06-2020 08:11
179

Niet FC Groningen, maar Feyenoord wordt definitief de nieuwe club van Mark Diemers. Met dat nieuws pakt het Dagblad van het Noorden maandag uit. De middenvelder (26) heeft zijn jawoord gegeven aan de Rotterdamse club.

Diemers ontkent, maar 'verschillende bronnen rond de betrokken partijen' bevestigen dat de middenvelder een definitieve keuze heeft gemaakt. Voor Groningen zijn de druiven zuur: technisch directeur Mark-Jan Flederus stak de afgelopen drie maanden zijn tijd en energie in de transfer, maar dat blijkt nu tevergeefs.

Dat Diemers en Feyenoord het akkoord nog niet wereldkundig hebben gemaakt, heeft te maken met de afspraken tussen FC Groningen en Fortuna Sittard. Het principe-akkoord verloopt maandag en pas dan mogen de Limburgers praten met andere clubs. Volgens het Dagblad van het Noorden is de Feyenoord-transfer van Diemers hoe dan ook een uitgemaakte zaak.

Groningen stelde Diemers een topsalaris van 350.000 euro per seizoen in het vooruitzicht. Bij Feyenoord zou hij 'aanzienlijk meer' kunnen verdienen. Verwacht wordt dat Fledderus geen juridische stappen onderneemt, omdat Groningen niets heeft aan een speler die liever bij een andere club voetbalt.