'Aké moet noodgedwongen verkocht worden, Chelsea heeft clausule van 44 miljoen'

'Aké moet noodgedwongen verkocht worden, Chelsea heeft clausule van 44 miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 12:21di 07-07-2020 om 12:21

Nathan Aké staat met Bournemouth op degraderen, maar lijkt zelf niet te hoeven vrezen voor een verblijf in het Championship. Volgens berichtgeving in Engeland staat de elfvoudig Oranje-international er goed op bij meerdere topclubs in de Premier League.

Bournemouth ging zaterdag met 5-2 onderuit bij Manchester United, maar Aké kreeg na afloop de complimenten van Manchester United-manager Ole Gunnar Solkjaer. Dit onderonsje op Old Trafford heeft de speculaties in Engeland aangewakkerd. Volgens The Daily Mail moeten The Cherries Aké sowieso verkopen – of de club zich handhaaft of niet – om de klappen van de coronacrisis op te vangen. De geboren Hagenaar staat nog tot medio 2022 onder contract en is daardoor één van de aangewezen mannen om voor de broodnodige transferinkomsten te zorgen.

Wat voor betekenis de actie van Solskjaer ook had, Chelsea heeft volgens The Times de beste papieren. The Blues pikten Aké ooit op uit de jeugdopleiding van Feyenoord en verkochten hem in 2017 aan Bournemouth, voor ruim 22 miljoen euro. Volgens de kwaliteitskrant heeft Chelsea bij die transfer een terugkoopoptie bedongen: voor circa 44 miljoen euro kunnen de Londenaren Aké terugkopen. Mocht Bournemouth degraderen, dan kan het waarschijnlijk een lagere transfersom uit het vuur slepen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws