Schreuder looft 'type-Wijnaldum' bij Leipzig: 'De motor van de ploeg'

Schreuder looft 'type-Wijnaldum' bij Leipzig: 'De motor van de ploeg'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 07:25do 13-08-2020 om 07:25

Alfred Schreuder kijkt uit naar de wedstrijd tussen RB Leipzig en Atlético Madrid van donderdagavond. De trainer stond met zijn oude ploeg Hoffenheim afgelopen seizoen tegenover het Leipzig van Julian Nagelsmann en raakte onder de indruk.

Een van de betere spelers van de club uit Oost-Duitsland is Marcel Sabitzer, zo stelt Schreuder in gesprek met de NOS. "De motor van de ploeg, een type-Wijnaldum. Sabitzer heeft een enorm loopvermogen, is fysiek sterk en is dit seizoen belangrijker dan ooit met goals en assists. Het zou mij niet verbazen als Sabitzer deze zomer wordt opgepikt door een Engelse club, al zal Leipzig dan wel de hoofdprijs vragen."

Daarnaast is het succes van Leipzig de laatste jaren op het conto te schrijven van de pas 33-jarige trainer Nagelsmann. Schreuder was eerder nog assistent onder Nagelsmann bij Hoffenheim. "Zijn invloed is enorm. Hij doet het in zijn eerste seizoen echt fantastisch. Meestal hanteert hij twee veldbezettingen: 4-2-2-2 of 3-1-5-1. Dat is ook weer afhankelijk van op welke helft Leipzig speelt en wel of geen balbezit. Het oogt allemaal heel dynamisch en fris."

Werner
Wel moet Nagelsmann het donderdag doen zonder aanvalsleider Timo Werner, die de overstap naar Chelsea maakte. Een groot gemis voor de ploeg, weet ook Schreuder. "Hij is levensgevaarlijk als hij de ruimtes achter de verdediging van de tegenstander kan bespelen. Het klikte goed met zijn aanvalspartner Patrik Schick. Nu moet Nagelsmann het anders gaan invullen tegen Atlético."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat er door naar de halve finales van de Champions League?

RB Leipzig
40%
Atlético Madrid
60%
(349 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws