Kritiek op aanstelling: Hoe is het mogelijk dat Koeman met hem moet werken?

Kritiek op aanstelling: "Hoe is het mogelijk dat Koeman met hem moet werken?"

21-08-2020 11:04 Laatste update: 11:09
94

FC Barcelona-presidentskandidaat Victor Font heeft geen goed woord over voor het besluit van de Catalaanse club om Ramón Planes aan te stellen als technisch directeur en vindt bovendien dat Ronald Koeman geen belangrijke lange termijn-beslissingen mag maken dit seizoen.

Planes, de opvolger van de ontslagen Eric Abidal, was al werkzaam bij Barcelona en wordt door voorzitter Josep Maria Bartomeu nu naar voren geschoven. "Hoe is het mogelijk dat Koeman met Ramon Planes moet werken, een van de mensen die verantwoordelijk is voor het verschrikkelijke transferbeleid van de afgelopen seizoenen?", verwondert Font zich in gesprek met Sport. "De mensen die deze crisis hebben veroorzaakt, maken nog steeds de beslissingen. Het slaat nergens op en ik vind het absolute onzin."

Font vindt dat het huidige bestuur geen beslissingen voor de lange termijn mag maken. In maart 2021 zijn de presidentsverkiezingen en komt er mogelijk een nieuwe voorzitter en daarmee een nieuw bestuur en mogelijk ook een nieuwe trainerstaf. "Wat als het nieuwe bestuur dat in 2021 aangesteld wordt vindt dat Luis Suárez of Gerard Piqué nog van waarde zijn voor de overgang naar het nieuwe Barcelona, maar ondertussen hebben Planes en Koeman hen al verkocht? Je moet perspectief hebben, verder kijken dan vandaag en bepalen wat het beste is voor FC Barcelona."

Ondertussen dreigt ook het vertrek van Lionel Messi. "Ik denk dat dat risico steeds groter wordt en dat geeft mij nachtmerries", zegt Font, die Xavi wil aanstellen als nieuwe trainer in 2021.