Man United-captain Maguire ontkent alles en stapt op vliegtuig naar Engeland

Man United-captain Maguire ontkent alles en stapt op vliegtuig naar Engeland

23-08-2020 17:43
35

Harry Maguire is sinds dit weekend weer op vrije voeten. De verdediger van Manchester United is naar eigen zeggen onschuldig en heeft zijn Griekse cel verlaten.

Maguire werd op het Griekse eiland Mykonos in de boeien geslagen op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij. Hij zou ook een politieagent hebben geslagen. Nadat Maguire zaterdag voor de rechtbank verscheen, is de zaak opgeschort, zodat de juristen en advocaten het dossier verder kunnen onderzoeken.

Maguire ontkent alle aantijgingen en heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek van de Griekse justitie. De rechtszaak dient aanstaande dinsdag, maar de verdediger hoeft daar niet bij te zijn en heeft inmiddels het vliegtuig naar Engeland gepakt, aldus de BBC. Het is onduidelijk welke straf hem boven het hoofd hangt.

Maguire stapte vorig jaar voor een transfersom van bijna 88 miljoen euro over van Leicester City naar Manchester United, waarmee hij de duurste verdediger aller tijden is. De 26-voudig international van Engeland was deze week met vrienden op vakantie op Mykonos.