'Geen contact mogelijk: Barcelona verzet zich halsstarrig tegen vertrek van Messi'

'Geen contact mogelijk: Barcelona verzet zich halsstarrig tegen vertrek van Messi'

30-08-2020 09:52
68

Barcelona is niet van plan om maar een klein beetje mee te denken met Lionel Messi. De Catalanen laten hun Argentijnse superster alleen vertrekken als de ontsnappingsclausule wordt betaald en nemen anders letterlijk de telefoon niet op.

De Barça-top heeft aan alle leidinggevenden en managers de opdracht gegeven om alle vormen van contact die een andere club wil opzetten over Messi af te houden, schrijft El Mundo Deportivo. Dat betekent dat de telefoon niet wordt opgenomen, er geen afspraak wordt gemaakt voor een onderhoud en dat er alleen gesproken wordt als de desbetreffende club de clausule van 700 miljoen euro wil betalen.

Als Messi wil vertrekken bij Barcelona zal hij dus of moeten hopen dat zijn club alsnog een beetje water bij de wijn doet, of dat er een club is die 700 miljoen euro neerlegt. De Blaugranas zijn echter totaal niet van plan om flexibel mee te denken en de hoop is dat ze Messi een jaar in Camp Nou kunnen houden, waarna de gesprekken met een eventueel nieuw bestuur hem tot definitief blijven kunnen bewegen.

Ronald Koeman, de nieuwe trainer van Barcelona, zal vurig hopen dat Messi linksom of rechtsom toch nog bij zijn club zal willen blijven. De Nederlander gaf al diverse malen aan dat hij zijn nieuwe team om de Argentijn heen wil bouwen.