Italië verklapt alvast vier namen voor wedstrijd tegen Nederlands elftal

Italië verklapt alvast vier namen voor wedstrijd tegen Nederlands elftal

06-09-2020 19:08
72

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini blikt vooruit op het duel met het Nederlands elftal van maandagavond. Hij is blij met de complimenten van interim-bondscoach Dwight Lodeweges.

Lodeweges loofde Italië vanwege de speelstijl, die in zijn ogen veel lijkt op die van Nederland. "Ik ben heel blij dat onze kwaliteiten erkend worden, vooral door een land dat Total Football uitgevonden heeft", zegt Mancini op de persconferentie.

"De jongens verdienen de credits omdat ze deze manier van spelen zo goed interpreteren", vervolgt Mancini. "Johan Cruijff staat symbool voor het moderne voetbal, gelukkig hebben we in de Serie A kunnen genieten van de beste Nederlandse spelers."

Italië speelde vrijdag met 1-1 gelijk tegen Bosnië-Herzegovina, maar Mancini verwacht maandag een andere wedstrijd. "Dit zal zeker een aantrekkelijkere wedstrijd worden dan tegen Bosnië, omdat er meer ruimtes zullen zijn en zij meer aan zullen vallen."

Mancini wilde zijn volledige basiself nog niet prijsgeven, maar verklapte wel een aantal nemen. "Ik kan vier spelers bevestigen: Gianluigi Donnarumma, Giorgio Chiellini, Jorginho en Ciro Immobile."