Pirlo: 'Het is een zeer intelligente man, weet precies wanneer hij moet rusten'

21-09-2020 12:26
11

Juventus-trainer Andrea Pirlo weet hoe hij Cristiano Ronaldo gaat gebruiken dit seizoen. De Portugese superster maakte zondagavond in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Sampdoria zijn eerste treffer van het nieuwe Serie-A seizoen, waarin Juventus op jacht gaat naar de tiende landstitel op een rij.

Ronaldo maakt een uitgeruste indruk op Pirlo, zo verklaart de kersverse trainer van Juventus tegenover Sky Sport Italië. De nieuwe coach heeft een plan voor zijn topspeler. "Als er minder belangrijke wedstrijden komen, zullen we proberen hem rust te geven." Pirlo looft de zelfkennis van zijn aanvalsleider. "Hij is een zeer intelligente man die zijn lichaam heel goed kent, dus hij weet wanneer het tijd is om te rusten."

Pirlo zag zijn ploeg zondagavond, met Ronaldo in de basis, een gemakkelijke thuiszege boeken. Nieuwkomer Dejan Kulusevski brak al vroeg in de eerste helft de ban, in de tweede helft liep Juventus door doelpunten van Leonardo Bonucci en Ronaldo verder uit. Zondagavond gaat De Oude Dame op bezoek bij AS Roma.