'Manchester United zet geheim wapen in voor miljoenendeal met Barcelona'

'Manchester United zet geheim wapen in voor miljoenendeal met Barcelona'

02-10-2020 11:34
21

Manchester United blijft in de slotdagen van de transferperiode bezig met Ousmane Dembélé. Niemand minder dan Paul Pogba wordt ingezet als geheim wapen om de Franse aanvaller van FC Barcelona over de streep te trekken.

Met dat nieuws pakt Mundo Deportivo vrijdagochtend uit. Dembélé geldt als alternatief voor Jadon Sancho, die deze zomer bij Borussia Dortmund blijft. Aanvankelijk leken de twee clubs in gesprek over een huurdeal, maar volgens MD werkt Barça alleen mee aan een definitieve transfer. De Catalaanse grootmacht betaalde drie jaar geleden 105 miljoen euro voor Dembélé, exclusief bonussen, en is bereid de prijs te halveren naar 50 à 60 miljoen.

Omdat Dembélé nog niet helemaal overtuigd zou zijn van een transfer naar Manchester United, wordt Pogba ingezet als geheim wapen. De Franse middenvelder moet zijn 23-jarige landgenoot over de streep trekken. Pogba zelf ziet het helemaal zitten, klinkt het. De middenvelder verwacht dat Dembélé 'doorslaggevend' kan zijn in de Premier League. "Wat er met hem gebeurt, ligt aan de speler en club", zei Ronald Koeman eerder deze week over Dembélé.

Mocht Barça erin slagen Dembélé voor het gevraagde bedrag te verkopen, dan schakelt de koploper van La Liga hoogstwaarschijnlijk door naar Memphis Depay.