AD komt met transferupdate over Memphis: 'Een klassiek staaltje last-minute-werk'

AD komt met transferupdate over Memphis: 'Een klassiek staaltje last-minute-werk'

02-10-2020 19:20 Laatste update: 19:23
44

FC Barcelona hoopt dit weekend met Olympique Lyon een akkoord te bereiken over de transfer van Memphis Depay naar Spanje. De Spaanse club heeft nog drie dagen de tijd om de aanvaller op te halen in Frankrijk. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Een maand geleden werd door De Telegraaf al gemeld dat Barcelona en Lyon akkoord waren, maar dat bericht werd door de Franse clubleiding stellig ontkend. De Telegraaf nuanceerde een dag later, Barcelona moet eerst spelers verkopen. Dat heeft te maken met de strenge financiële regels in Spanje. En daardoor moesten Memphis en Lyon plaatsnemen in de wachtkamer.

Lyon ziet Memphis liever niet vertrekken en stelde een deadline voor vrijdag 2 oktober. Die is bijna gepasseerd, maar de vraag is of er daarna niet alsnog iets mogelijk is. Volgens het AD hopen Barcelona en Lyon elkaar dit weekend te vinden. Veel lijkt af te hangen van een vertrek van - bijvoorbeeld - Ousmane Dembélé, die volgens meerdere media in gesprek is met Manchester United. Als hij vertrekt, kan Memphis meteen op het vliegtuig naar Spanje stappen om de transfer naar Barcelona af te ronden. Maar zover is het nog niet.

'De gecompliceerde deal wordt een klassiek staaltje last-minute-werk richting de transferdeadline van maandag', schrijft het AD erover. Mocht Dembélé niet vertrekken, 'dan wordt echter een staaltje creatief boekhouden gevraagd in de komende 48 uur.' Het AD verwacht dat de transfer van Memphis er gaat komen. Zelfs is de spits al rond met de club van trainer Ronald Koeman.