Fledderus over 'PEC Zwolle-coup': 'Ik weet écht niet wat er voor elkaar was'

Fledderus over 'PEC Zwolle-coup': 'Ik weet écht niet wat er voor elkaar was'

03-10-2020 22:12
52

FC Groningen pleegde zaterdag een miraculeuze transfercoup: Alessio Da Cruz was vrijdag al gekeurd door PEC Zwolle en bracht de nacht door in het stadion van De Blauwvingers, maar tekende één dag later voor FC Groningen. Directeur Mark-Jan Fledderus is zich echter van geen kwaad bewust.

De van het Italiaanse Parma gehuurde Da Cruz stond al één jaar lang in contact met Fledderus. "We kregen een seintje dat er nu wellicht wel iets mogelijk was, waarop we contact hebben gezocht met Parma. Dan vraag je: is er een akkoord met een andere club?", laat de TD weten aan RTV Noord. FC Groningen kreeg te horen dat er inderdaad gesproken werd met PEC, maar dat beide clubs er nog niet uit waren. "Toen hebben wij geschakeld en zijn we snel met Parma tot een overeenkomst gekomen. En wat er aan de andere kant gebeurt, dat weet ik ook niet."

FC Groningen griste Da Cruz vervolgens letterlijk voor de neus van PEC weg. "In deze wereld is het zo: als je niet honderd procent een akkoord hebt, dan heb je ook niets. En ik weet écht niet wat er aan de kant van PEC Zwolle wel en niet voor elkaar was", aldus Fledderus.

De directeur wilde de Da Cruz-deal niet betitelen als een 'Diemersje': de toenmalige Fortuna Sittard-middenvelder was al rond met FC Groningen, maar koos op het allerlaatste moment voor Feyenoord. "We vechten allemaal om de beste spelers: daar doen wij ons best voor en daar doen andere clubs ook hun best voor. PEC wilde hem graag hebben en ik begreep dat er ook andere kapers op de kust waren, vanuit andere landen, maar ook vanuit Nederland. Wij zijn heel blij dat het ons gelukt is om Alessio naar FC Groningen te halen."