Algemeen Dagblad maakt Götze-reconstructie: PSV totaal verrast door jawoord

Algemeen Dagblad maakt Götze-reconstructie: PSV totaal verrast door jawoord

07-10-2020 19:35 Laatste update: 19:40
80

Het eerste contact tussen Mario Götze en PSV kwam 'dinsdagochtend rond een uur of tien' op gang. Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een reconstructie. Technisch manager John de Jong had niet gedacht dat de sensationele transfer haalbaar zou zijn.

Dinsdagochtend - deadline day - brak trainer Roger Schmidt volgens het AD plotseling in bij een vergadering van de PSV-directie: Götze was beschikbaar. Vervolgens besloot PSV een lijntje uit te gooien, ook al waande de Eindhovense club zich in een eerder stadium nog kansloos. "We dachten om heel eerlijk te zijn: dat zal nu vast niet anders zijn", vertelt De Jong aan de ochtendkrant.

Götze ontving het contractvoorstel van PSV en besloot in gesprek te gaan met Schmidt. 'Met deze boodschappen denkt PSV binnen een paar uur te zullen horen: Heel vriendelijk bedankt voor jullie moeite, maar Mario doet het niet', schrijft het AD in een reconstructie. 'Het loopt echter anders. Totaal anders.'

Götze had wél oren naar PSV, zo kreeg De Jong te horen van Schmidt. De 28-jarige Duitser zat op dat moment al in de auto van Düsseldorf naar Eindhoven, waar hij voor twee jaar zou tekenen. "Alle credits voor Roger Schmidt in deze transfer. En inderdaad, het heeft ook wat weg van de Andrés Guardado-transfer die we ooit met PSV deden."