Koeman 'heeft tijd nodig' bij Barça: 'Geknipte trainer om het daar goed te doen'

Koeman 'heeft tijd nodig' bij Barça: 'Geknipte trainer om het daar goed te doen'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 16:29za 24-10-2020 om 16:29

Marco van Basten verwacht dat de tijd van Ronald Koeman bij FC Barcelona een succes zal worden, mits hij voldoende tijd gaat krijgen van het Barcelona-bestuur. Van Basten vergelijkt hem met een aantal andere Nederlandse oud-trainers van de Spaanse club.

Het begon voor Van Basten allemaal met de periode van Johan Cruijff bij Barcelona. "Cruijff heeft natuurlijk heel lang het verschil gemaakt bij Barcelona, hij is de basis geweest van alle trainers die daarna nog zijn gekomen", vertelt Van Basten aan tafel bij Ziggo Sport. "Van Gaal heeft het op zijn manier natuurlijk ook heel goed gedaan, Rijkaard is daar onder de vleugels van Cruijff succesvol geweest."

Koeman zou, net als de andere Nederlandse trainers, best een succes kunnen worden in Camp Nou. "Ik denk dat Ronald ook een geknipte trainer is om het daar, bij die club, goed te doen", gaat Van Basten verder. "Het is belangrijk dat je hem de tijd geeft. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer hij daar vier, vijf jaar trainer is geweest, hij zijn stempel heeft gedrukt. Dan is het herkenbaar, dat is wat het publiek wil. Daar heb je tijd voor nodig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws