Koeman: 'Natuurlijk is dat niet genoeg, maar ik hoor toch dat mensen blij zijn'

Koeman: 'Natuurlijk is dat niet genoeg, maar ik hoor toch dat mensen blij zijn'

03-11-2020 14:12
16

Ronald Koeman ziet dat de kritiek op hem en FC Barcelona toeneemt na vier wedstrijden zonder zege in La Liga. De Nederlandse trainer ziet echter genoeg reden voor optimisme en pareert de uitspraken van Quique Setién over Lionel Messi.

"Natuurlijk is het niet genoeg als je twee van de twaalf punten pakt, dat is niet wat we willen", vertelt Koeman op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Dinamo Kiev. "Maar ik hoor toch dat de mensen blij zijn. De indruk die we maken, de veranderingen en de kansen die jonge spelers krijgen, dat is positief. Maar in de competitie moet je meer wedstrijden winnen."

Dat de kritiek toeneemt, accepteert de voormalig bondscoach van Oranje. "Kritiek is normaal, ik blijf werken aan het verbeteren van dingen. We weten wat er beter moet, maar er zijn ook positieve aspecten. Ik ben blij met de instelling van de spelers, ze werken hard en ik zie dat ze graag willen. Waar ik niet mee blij ben is dat we beter moeten presteren. We creëren kansen, maar we missen ze."

Barça lijkt dan ook gebaat bij de komst van een spits in januari. Memphis Depay wordt veelvuldig met de Catalanen in verband gebracht, maar ook Benfica-parel Darwin Núñez is volgens ESPN in beeld. Koeman bevestigt dat hij een nummer negen wil halen. "Maar we moeten afwachten, gezien de economische situatie van de club. Als het niet mogelijk is, werken we met wat we hebben."

Ook Messi weet Barcelona momenteel niet bij de hand te nemen. Setién stelde dat de Argentijnse ster moeilijk te managen is. "Ik heb respect voor ieders mening, maar ik kan alleen maar zeggen dat hij een heel goede speler is, de beste van de wereld, en dat hij voor mij niet moeilijk te managen is."