'ADO Den Haag schakelt door na ontslag Rankovic en legt contact met Brood'

'ADO Den Haag schakelt door na ontslag Rankovic en legt contact met Brood'

08-11-2020 18:00 Laatste update: 18:07
55

ADO Den Haag-directeur Mohammed Hamdi heeft het ontslag van Aleksandar Rankovic toegelicht. Hij vindt dat de Serviër zich niet heeft gehouden aan het beleid en ook niet heeft geluisterd naar adviezen van Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart. Ruud Brood zou in beeld zijn om Rankovic op te volgen.

Rankovic werd zondag ontslagen door ADO. Hij zat slechts acht wedstrijden op de bank. ADO zag geen perspectief meer om met Rankovic door te gaan. "Al snel kwamen we er achter dat hij niet helemaal achter het beleid stond. Liever korte pijn dan lange pijn", zegt Hamdi in gesprek met de NOS.

"Het is een moeilijk sportief seizoen voor de club. Als je met elkaar in gesprek gaat, dan trek je conclusies met elkaar. De conclusie is dat er onvoldoende vertrouwen is om door te gaan. Het zijn de sportieve resultaten, maar je moet ook perspectief zien. Op dit moment is dat onvoldoende."

Volgens Hamdi luisterde Rankovic te weinig naar Jol. "Als je als club eindelijk een ADO-icoon als Jol binnen weet te halen die ook wat anders kan doen, bijvoorbeeld genieten van z'n leven, die zich onbezoldigd inzet voor de club en 1300 wedstrijden heeft gecoacht. Dan zou ik wel luisteren naar zijn advies."

Opvolger
Volgens Omroep West heeft ADO al contact gezocht met Brood. "Ik ga niet op namen in. Er zijn meerdere trainers vrij. We gaan kijken wat de komende dagen gaan brengen", zegt Hamdi.