Koopmeiners spreekt zich uit na roerig weekend: Staan achter genomen besluit

Koopmeiners spreekt zich uit na roerig weekend: "Staan achter genomen besluit"

06-12-2020 16:55
43

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners stond zondagmiddag de pers te woord, na een krankzinnig verlopen weekend in Alkmaar. Op zaterdag werd hoofdtrainer Arne Slot plotseling weggestuurd, één dag later incasseerde AZ in eigen huis twee rode kaarten én twee tegendoelpunten tegen FC Groningen. 

AZ gaf een 1-0 voorsprong uit handen en zag ook Fredrik Midtsjö en Bruno Martins Indi weggestuurd worden. Koopmeiners tekende na twintig minuten nog wel voor de voorsprong namens de Alkmaarders, maar zag de wedstrijd vervolgens volledig veranderen. Groningen kwam na de rode kaart van Midtsjö steeds meer in de wedstrijd en won uiteindelijk zelfs met 1-2.

"Dat is niet slim van ons, we roepen het over onszelf af en dat kunnen we onszelf verwijten", liet hij weten aan FOX Sports. "Die tweede rode kaart? Ik denk dat ik er maar niets over moet zeggen...", baalt Koopmeiners na afloop die ook gevraagd werd na de situatie rondom het ontslag van Arne Slot.

"Ik heb hem gisteravond aan de telefoon gehad. Hij heeft mij en het team bedankt voor de inzet richting hem. Hij heeft de samenwerking altijd ontzettend prettig gevonden. Voor mij is het verder niet interessant hoe de gesprekken wel of niet zijn gegaan. Het is zonde dat het zo is geëindigd."

Koopmeiners staat achter de beslissing van de directie van AZ. "We staan achter het besluit en zijn blij met degene die naar voren is geschoven. Arne is een ontzettend goede trainer voor ons geweest, daar willen we hem ook voor bedanken", sluit de aanvoerder van AZ af.