Van Bommel over transferadvies Ibrahimovic: 'Van Bommel? Meteen doen, zei hij'

Van Bommel over transferadvies Ibrahimovic: 'Van Bommel? Meteen doen, zei hij'

08-12-2020 16:36
43

Zlatan Ibrahimovic rolde bij AC Milan de rode loper uit voor Mark van Bommel. De 79-voudig international van Oranje verruilde Bayern München in januari 2011 voor de Rossoneri: dat gebeurde op voorspraak van de huidige Serie A-topscorer.

Ibrahimovic werd om raad gevraagd door toenmalig Milan-directeur Adriano Galliani, vertelt Van Bommel bijna tien jaar na dato in de BILD-podcast Phrasenmäher. "Die vroeg: Zlatan, wat vind je van Mark van Bommel? Moeten we hem kopen of niet? Toen zei Zlatan: meteen doen!"

De inmiddels 39-jarige Zweed had het kort daarvoor met Van Bommel aan de stok gekregen tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Zweden. "Hij is sterk, lastig voor de tegenstander en goed voor zijn teamgenoten. Ik speel liever met hem dan tegen hem", wordt Ibrahimovic geciteerd door de oud-trainer van PSV.

Van Bommel speelde uiteindelijk anderhalf seizoen voor AC Milan, voordat hij zijn carrière afsloot bij PSV. In 2011 maakte hij deel uit van de selectie die Milans voorlopig laatste Scudetto binnensleepte.