Spelersrapport: onthutsend zwak Feyenoord gaat collectief door de ondergrens

Spelersrapport: onthutsend zwak Feyenoord gaat collectief door de ondergrens

10-12-2020 22:50 Laatste update: 22:52
126

Ook Feyenoord is er niet in geslaagd om Europese overwintering veilig te stellen. De Rotterdammers kwamen bijzonder matig voor de dag, maakten geen moment aanspraak op een overwinning en verloren met 1-0 van het eveneens slecht spelende Wolfsberger AC. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Nick Marsman – 6: Als je keeper één van de beteren van het team is, dan weet je wel hoe laat het is. De Europese uitschakeling was niet aan Marsman te wijten. Hij stond er wanneer het moest, maar was door halfslachtig ingrijpen van zijn verdediging kansloos bij de Oostenrijkse goal.

Lutsharel Geertruida – 4.5: Iemand die zijn keeper had kunnen helpen bij de openingstreffer is Geertruida. De rechtsback was zijn man kwijt en die dook bij de tweede paal op om er 1-0 van te maken. Er wordt op Europees niveau meer verwacht dan wat Geertruida liet zien.

Uros Spajic – 5: Pakte al vroeg een onnodige gele kaart door te hard in te komen. Daardoor moest de Serviër met de rem erop spelen en dat was te merken. Deelde in de malaise, zelfs toen Wolfsberger geen moment druk meer probeerde te zetten.

Marcos Senesi – 6: Een spaarzaam lichtpuntje bij de Rotterdammers, maar het was ook niet zo dat de Argentijn de sterren van de hemel speelde. Het is wel prettig om te weten dat je ook in je slechte wedstrijden op Senesi kan rekenen.

Tyrell Malacia – 5: Aan het enthousiasme en de inzet van de linksback mogen veel Feyenoorders zich een voorbeeld nemen, maar heel goed was het ook niet wat Malacia liet zien. Hij steeg niet boven de grijze massa uit.

Jens Toornstra – 4.5: Miste op 0-0 een enorme kans, waarna de Oostenrijkers hun eerste mogelijkheid wel wisten te benutten. Dat is op Europees niveau het verschil. Verder was de middenvelder vooral onzichtbaar.

Orkun Kökcü – 3: Dramatisch, dat is een term die in aanmerking komt voor de wedstrijd van Orkun Kökcü. Hij liet zich aftroeven bij de 1-0, gaf bijna geen enkele goede passes en kreeg terecht diverse scheldkanonnades van Advocaat over zich heen.

Mark Diemers – 4: Het wordt een repeterend verhaal. Wanneer laat de van Fortuna Sittard overgekomen spelmaker nou zien dat hij het Feyenoord-shirt echt waard is? Het wilde ook op de akker van Klagenfurt maar niet lukken.

Steven Berghuis – 4: De leider van Feyenoord die er ook in slechte tijden voor zijn team moet staan, maar dat donderdagavond niet deed. Weinig geniale ingevingen en dus werd er niet genoeg gecreëerd door zijn ploeggenoten. Als het bij Berghuis niet draait, weten de Rotterdammers het niet meer.

Nicolai Jörgensen – 3.5: Waar is toch die Deense spits die vier jaar geleden topscorer van het kampioenselftal van Feyenoord werd? Dat die speler dezelfde is als degene die donderdagavond in de punt van de Rotterdamse aanval stond is amper voor te stellen. Hij bakte er weinig van.

Bryan Linssen – 5.5: Vuur, tomeloze inzet en de wil om te winnen zitten altijd in het spel van de Limburger opgesloten. Linssen probeerde er nog wat van te maken, maar werd niet begrepen door de andere spelers.

Invallers

João Teixeira – x: viel na 72 minuten in voor Uros Spajic en speelde te kort voor een beoordeling.

Luis Sinisterra – x: viel na 72 minuten in voor Bryan Linssen en speelde te kort voor een beoordeling.

Naoufal Bannis – x: viel na 79 minuten in voor Tyrell Malacia en speelde te kort voor een beoordeling.