Feyenoord hengelt tweede Argentijn binnen: Copa-held Pratto naar De Kuip

Feyenoord hengelt tweede Argentijn binnen: Copa-held Pratto naar De Kuip

01-01-2021 17:00 Laatste update: 17:07
193

Feyenoord heeft een tweede Argentijn aan de selectie toegevoegd: Lucas Pratto komt zijn landgenoot Marcos Senesi vergezellen in Rotterdam-Zuid. De 32-jarige spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van River Plate.

Dat heeft de stadionclub bekendgemaakt via de clubsite. Feyenoord wilde graag een concurrent halen voor Nicolai Jörgensen, Naoufal Bannis en de momenteel geblesseerde Róbert Bozeník en is bij de vijfvoudig international van Argentinië uitgekomen. Pratto, eind 2018 nog medeverantwoordelijk voor het binnenhalen van de Copa Libertadores, was bij River Plate op de bank beland en wilde graag elders wekelijks aan spelen toekomen.

Technisch directeur Frank Arnesen is dik tevreden met het binnenhalen van Pratto. "Met de komst van een ervaren spits als Lucas voegen we een extra aanvallende optie toe aan de selectie die er meteen kan staan", laat de Deen weten in een eerste reactie. "Iets dat zeer welkom is met het oog de aanstaande, belangrijke seizoenshervatting en de ambities die we voor dit seizoen hebben."

De huidige nummer drie van de Eredivisie mag namelijk meteen aan de bak na de winterstop. Feyenoord speelt tussen 10 en 31 januari zes officiële wedstrijden en treft onder meer rivalen Ajax, AZ en PSV.