NAC Breda maakt gehakt van Almere City, Jong AZ wint van FC Eindhoven

01-02-2021 23:13
35

NAC Breda heeft in de Keuken Kampioen Divisie gehakt gemaakt van Almere City, dat voor de tweede keer dit seizoen verloren heeft. Het werd 4-0. Jong AZ won eerder op maandag met 3-2 van FC Eindhoven.

NAC Breda - Almere City 4-0
NAC was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kwam via Lex Immers op voorsprong. Dat gebeurde na 21 minuten. Daarvoor was Mario Bilate al een aantal keren gevaarlijk. Vlak voor rust maakte Bilate er zelf 2-0 van.

En nog voor het uur besliste Bilate de wedstrijd voor NAC. Almere had weinig in te brengen in het Rat Verlegh Stadion. Mounir El Allouchi bewaarde het mooiste voor het laatste. Vijf minuten voor tijd schoot hij op heerlijke wijze de 4-0 binnen, wat tevens de eindstand was.

NAC kruipt door de winst dichter tegen nummer drie De Graafschap aan. Almere blijft met 50 punten tweede. SC Cambuur is met 53 punten koploper.

Jong AZ - FC Eindhoven 3-2
Via Hugo Botermans kwam Eindhoven nog wel op voorsprong tegen Jong AZ. In de tweede helft kwamen de Alkmaarders via een schitterende goal van Peer Koopmeiners gelijk. Kenzo Goudmijn maakte vervolgens 2-1 en de wedstrijd werd beslist door Jelle Duin. De aansluitingstreffer van Dave de Meij kwam te laat.

Jong AZ klimt naar de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Eindhoven blijft twaalfde staan.