Appje van Stegeman na zege van PEC: 'Ik had deze graag met hem gewonnen'

Appje van Stegeman na zege van PEC: 'Ik had deze graag met hem gewonnen'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 13:03zo 28-02-2021 om 13:03

PEC Zwolle brak na de nederlaag tegen FC Emmen (3-2) met trainer John Stegeman en won afgelopen vrijdag prompt met 4-1 van SC Heerenveen. Dat leidde tot grote opluchting bij technisch manager Mike Willems, die de beslissing nam om Stegeman te ontslaan.

Vrijdagavond stond Leeroy Echteld aan het roer bij PEC en vanaf maandag zal Bert Konterman op interim-basis de scepter zwaaien in Zwolle. De beslissing om Stegeman te ontslaan pakte goed uit. "We wilden iets bewerkstelligen, waardoor er weer een frisse wind ging waaien", zegt Willems tegen De Telegraaf. "Ik ben blij dat dat gelukt is."

De technisch manager kreeg na afloop van de thuiszege op Heerenveen een appje van Stegeman. "Hij feliciteerde me en ik heb geantwoord dat ik die overwinning ook graag met hem gepakt had. Maar sommige processen in het voetbal kun je nou eenmaal niet keren en dat weet John ook."

Extern en ook intern was er kritiek op het functioneren van Stegeman. Daardoor moest Willems handelend optreden. "Er was een negatief sentiment rond John, zeker extern, maar later ook intern een beetje, het voetbal was al een tijdje minder en we waren nog lang niet veilig. Dat zijn we nu ook nog niet. Maar de overwinning op Heerenveen is wel een stap in de goede richting."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws