Feyenoord pikt Van Eijck-opvolger op bij AZ: 'Staat los van wat daarna gebeurde'

Feyenoord pikt Van Eijck-opvolger op bij AZ: 'Staat los van wat daarna gebeurde'

23-05-2021 17:53
30

In de schaduw van Dick Advocaat heeft ook Casper van Eijck afscheid genomen van Feyenoord. De oncoloog is druk bezig met zijn onderzoek naar alvleesklierkanker en legt zijn werkzaamheden als clubarts neer.

Van Eijck houdt het na twaalf jaar voor gezien en wordt opgevolgd door Joost van der Hoek. Deze komt over van AZ, maar die transfer is volgens Van Eijck minder saillant dan hij op het eerste gezicht lijkt. "Om even duidelijk te zijn: toen ik vorig jaar zei dat het mijn laatste jaar zou worden, heb ik Joost (woonachtig in het naburige Barendrecht, red.) al gevraagd. Dat staat dus volledig los van wat er daarna is gebeurd", doelt hij in gesprek met RTV Rijnmond op de geruchtmakende komst van Arne Slot en Marino Pusic, de nieuwe trainer en zijn assistent. "Joost is altijd mijn beoogde opvolger geweest."

Van Eijck sluit echter een langdurig hoofdstuk in zijn leven af: nadat hij lange tijd werkzaam was bij Sparta, heeft hij bij de stadgenoot ook de nodige hoogte- en dieptepunten meegemaakt. "Er zijn een aantal dingen die me bij blijven. Allereerst hoe groot de club eigenlijk is. Toen ik bij Sparta zat had ik nooit gedacht dat Feyenoord zo ontzettend groot is en dat het zo ontzettend veel losmaakt bij mensen", blikt hij terug. De sportieve successen – met als ultiem hoogtepunt de titel in 2017 – blijven het meest bij. "En de vriendschappen die ik heb opgebouwd met eigenlijk alle trainers die hier gepasseerd zijn."