Klopp zwaait 'vriend' Wijnaldum uit: Hij zal met open armen ontvangen worden

Klopp zwaait 'vriend' Wijnaldum uit: "Hij zal met open armen ontvangen worden"

23-05-2021 20:18
20

Georginio Wijnaldum is zondag na vijf jaar trouwe dienst uitgezwaaid door Liverpool: de aanvoerder van het Nederlands elftal gaat transfervrij vertrekken en kreeg na de wedstrijden tegen Crystal Palace – waarin Liverpool Champions League-voetbal veiligstelde – een erehaag. Manager Jürgen Klopp kan over Wijnaldum alleen maar lovende woorden spreken.

De inmiddels dertigjarige Rotterdammer degradeerde in 2016 met Newcastle United uit de Premier League en werd toen opgepikt door Liverpool. In de vijf jaren die zouden volgen mochten The Reds de Champions League-bokaal én de Premier League-beker de lucht in steken. Klopp noemt Wijnaldum 'a wonderful player'. "Vanaf het eerste moment klikte het", wordt hij geciteerd door The Liverpool Echo. "Dit is een emotioneel moment voor me, want ik moet een vriend uitzwaaien. Dit is normaal in het voetbal: niet leuk, maar wel normaal in de voetballerij. Hij zal met open armen ontvangen worden, bij welke club hij ook gaat spelen."

Wijnaldum zelf liet na afloop weten dat hij moest vechten tegen de tranen. Klopp vindt dit niet vreemd. "Als een afscheid je niet zwaar valt, dan is je tijd samen het niet waard geweest", aldus de manager. "Het lijkt erop dat zijn tijd hier voorbij is, maar niemand kan ons onze herinneringen afnemen. Die zullen we voor altijd samen delen."