'Branderhorst vreest niet voor 36-jarige concurrent en gaat met NEC Eredivisie in'

'Branderhorst vreest niet voor 36-jarige concurrent en gaat met NEC Eredivisie in'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 15:52ma 21-06-2021 om 15:52

NEC heeft, negen dagen voordat zijn huidige contract afloopt, een transfervrij vertrek van Mattijs Branderhorst weten te voorkomen. De doelman staat op het punt om een nieuwe verbintenis te ondertekenen, meldt de Gelderlander maandag.

Branderhorst kwam in 2019 over van Willem II en streed sindsdien met Norbert Alblas om een basisplek, maar was de eerste keus toen NEC via de play-offs promotie naar de Eredivisie afdwong. Na de allesbeslissende wedstrijd tegen NAC Breda zat hij even in de wachtkamer, maar NEC wil alsnog met de 27-jarige sluitpost door. Volgens de Gelderlander zijn beide partijen 'op een haar na rond' en worden de handtekening woensdag gezet.

Dan staat ook de eerste training van het seizoen gepland. Branderhorst kan dan kennismaken met zijn nieuwe concurrent Danny Vukovic: de 36-jarige Australiër tekende donderdag in De Goffert en is na Ilias Bronkhorst en oude bekende Lasse Schöne de derde zomeraanwinst. Alblas zal wél transfervrij vertrekken bij NEC. De achttienjarige Robin Roefs stroomt door vanuit de jeugdopleiding en wordt de derde keeper achter Vukovic en Branderhorst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

SC Cambuur, Go Ahead Eagles en NEC promoveren: hoeveel van deze clubs handhaven zich in de Eredivisie?

Nul
8%
Eén
48%
Twee
37%
Drie
8%
(3472 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws