FC Twente kan Ebuehi vergeten, maar kondigt alvast twee transfers aan

FC Twente kan Ebuehi vergeten, maar kondigt alvast twee transfers aan

22-06-2021 08:53 Laatste update: 22-06-2021 08:53
60

FC Twente is onverminderd druk bezig met het versterken van de selectie. Technisch directeur Jan Streuer moet een streep zetten door de naam van Tyronne Ebuehi, maar kondigt alvast twee transfers aan.

Streuer probeerde Ebuehi nog een jaar te huren van Benfica, maar de Haarlemse rechtsback met de Nigeriaanse voetbalnationaliteit lijkt definitief onhaalbaar. O Glorioso willen hem liever definitief verkopen dan nog eens verhuren. "We kunnen hem niet kopen", aldus Streuer in TC/Tubantia. Volgens het regionale medium zijn Glenn Bijl (FC Emmen) en Giovanni Troupée (transfervrij vertrokken bij FC Utrecht, in het verleden al verhuurd aan FC Twente) in beeld als mogelijke opvolgers.

Wel wordt er deze week nog witte rook boven de Grolsch Veste verwacht. "Er komen deze week sowieso een verdediger en een aanvaller bij", kondigt Streuer aan. Die aanvaller lijkt de Costa Ricaan Manfred Ugalde te worden, al zou oude Eredivisie-bekende Jody Lukoki ook op de Enschedese radar staan. "Maar we hebben nog meer aanvallers in het vizier. We zoeken voor de flanken snelheid en jongens die een actie kunnen maken." Daarnaast werd verdediger Robin Pröpper gelinkt aan FC Twente: de broer van Davy Pröpper speelde vijf jaar lang voor streekrivaal Heracles Almelo, maar is transfervrij.

FC Twente heeft tot dusver twee nieuwe spelers gehaald: Virgil Misidjan (PEC Zwolle) en PSV-doelman Lars Unnerstall, die met collega Joël Drommel van club heeft geruild. Verder is Kik Pierie nog een jaar van Ajax gehuurd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie