'Voor mij is Louis van Gaal de beste trainer van Nederland, de ideale optie'

'Voor mij is Louis van Gaal de beste trainer van Nederland, de ideale optie'

30-06-2021 10:48
93

Louis van Gaal is dé kandidaat om Frank de Boer op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal, vindt Sjors Ultee. De trainer van Fortuna Sittard noemt ook Erik ten Hag en Peter Bosz.

"Voor mij is de beste trainer van Nederland Louis van Gaal", zegt Ultee bij VI EK LIVE. "Los van wat hij wil, moet je als land altijd gaan voor de beste trainer die je kan krijgen. Voor mij is Van Gaal de ideale optie. Maar of het haalbaar en reëel is, weet ik niet."

De Fortuna-trainer ziet nog twee opties. "Peter Bosz (Olympique Lyon, red.) is een goede kandidaat en Erik ten Hag (Ajax, red.) heeft in Nederland bewezen dat hij een goede trainer is. Het probleem is alleen: als je een goede trainer bent, willen clubs je hebben."

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma zei kort na het ontslag van De Boer dat Oranje een 'chef en baas' nodig heeft. "Dat aura hing ook om Ronald Koeman heen", aldus Hoogma. Ultee moest erom lachen. "Ik moest aan Obama denken, dat vind ik wel echt een chef met aura. Die is beschikbaar", knipoogt hij.