Lodeweges en KNVB laten optie lopen: 'Nu is nog niet het moment'

Lodeweges en KNVB laten optie lopen: 'Nu is nog niet het moment'

30-06-2021 20:13
40

Dwight Lodeweges tekent voorlopig geen nieuw contract bij de KNVB. De assistent-bondscoach kon langer door in Zeist, maar wil eerst afwachten wie de nieuwe bondscoach wordt.

Met dat plan gaat de KNVB akkoord en dus is de optie, die op 30 juni had moeten worden gelicht, onaangeroerd gelaten. "We zijn het er allebei over eens dat het nu niet het moment is", zegt Lodeweges tegen het Algemeen Dagblad. "Om vast te leggen dat een nieuwe coach per se met mij moet werken, is niet logisch. Dat vindt de KNVB en dat vind ik zelf ook."

Lodeweges is en blijft een graag geziene gast in de Zeister bossen. Het zou dus zomaar kunnen dat hij ook onder een nieuwe bondscoach aanblijft. "Zelf sta ik er ook totaal open in. Als de volgende bondscoach zegt: ik wil met Dwight praten, dan kan dat altijd. Ondertussen ben ik net als de KNVB vrij om rond te kijken."

In 2018 werd hij door toenmalig bondscoach Ronald Koeman gevraagd als zijn rechterhand bij het Nederlands elftal. Toen Koeman naar Barcelona vertrok in de zomer van 2020, bleef Lodeweges aan om de continuïteit bij Oranje te waarborgen. Als assistent van Frank de Boer was hij aanwezig op het teleurstellende EK dat in de achtste finales eindigde.