Update: AZ heeft nieuwe rechtsback binnen, aankondiging snel verwacht

Update: AZ heeft nieuwe rechtsback binnen, aankondiging snel verwacht

09-08-2021 16:26 Laatste update: 16:34
74

Transfernieuws uit Alkmaar: AZ gaat zich mogelijk versterken met Aslak Fonn Witry. Witry is een 25-jarige rechtsback uit Noorwegen die Jonas Svensson op moet volgen. Hij staat onder contract bij het Zweedse Djurgardens IF.

De Zweedse krant Expressen maakte al melding van de naderende deal tussen AZ en Djurgardens, die nog afgerond moet worden. Bronnen rond de speler bevestigen dat het de goede kant opgaat. Een 'done deal' is echter nog voorbarig, klinkt het. Expressen meldt dat de transfersom ongeveer anderhalf à twee miljoen euro bedraagt.

Witry komt uit dezelfde stal als Svensson, die maar liefst vijf seizoenen bij AZ speelde. De Noor ruilde Alkmaar onlangs in voor het Turkse Adana Demirspor. Mocht AZ met Djurgardens een definitief akkoord bereiken, dan kan Witry in Alkmaar voor meerdere seizoenen tekenen. De speler ziet een overstap naar AZ wel zitten. 

Afgelopen januari werd FC Utrecht nog met Witry in verband gebracht, maar om uiteenlopende redenen kwam er toen geen transfer.

Update: AZ heeft Aslak Witry zo goed als zeker binnen. De verdediger is inmiddels in Alkmaar en werd daar medisch gekeurd. AZ hoopt zijn komst spoedig bekend te maken. Mogelijk is dat maandag nog. Djurgardens ontvangt een bedrag van ongeveer twee miljoen euro.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)