Goed nieuws voor Van Gaal: Klopp denkt aan basisplaats voor herstelde Van Dijk

Goed nieuws voor Van Gaal: Klopp denkt aan basisplaats voor herstelde Van Dijk

12-08-2021 11:44 Laatste update: 12:30
43

Virgil van Dijk kan komende zaterdag zijn officiële rentree maken voor Liverpool. Manager Jürgen Klopp bevestigt donderdag dat de fysieke toestand van de van een knieblessure herstelde Oranje-captain positief is. Zodoende overweegt Klopp om Van Dijk dit weekend op te stellen tegen Norwich City, al blijft hij voorzichtig.

"Dit soort dingen moeten we niet overhaasten", vertelt Klopp op de clubsite. Naast Van Dijk staat ook de herstelde Joe Gomez voor zijn rentree. "Als ze klaar zijn voor negentig minuten, kunnen ze starten. Als ik denk dat we hen eerder naar de kant moeten halen, heeft het geen zin. Op de posities centraal achterin wil je tijdens de wedstrijd niet wisselen", zegt de Liverpool-manager.

"Het ziet er bij beiden erg goed uit, maar er komt een intens seizoen aan. We zullen zien wat we beslissen", besluit Klopp. Een eventuele rentree van Van Dijk zou goed nieuws zijn voor bondscoach Louis van Gaal. Oranje wacht drie belangrijke WK-kwalificatieduels tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije in september, waardoor de aanwezigheid van de Oranje-captain gewenst is.