Schmidt ziet speciale ontwikkeling bij Gakpo: 'Dat maakt hem zo bijzonder'

Schmidt ziet speciale ontwikkeling bij Gakpo: 'Dat maakt hem zo bijzonder'

30-08-2021 08:32 Laatste update: 08:46
68

PSV-trainer Roger Schmidt vindt Cody Gakpo 'bijzonder'. Hij ziet hoe de 22-jarige aanvaller van een invaller is uitgegroeid tot een vaste waarde voor de Eindhovenaren.

Na afloop van de overwinning op FC Groningen (5-2) vertelt Schmidt over Gakpo. "Cody ontwikkelt zich van een invaller met een paar leuke acties tot een speler die medeverantwoordelijk is voor het succes van PSV", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Dat maakt hem zo bijzonder."

Schmidt is overigens niet alleen tevreden met Gakpo: hij is blij met de teamprestatie tegen Groningen na de Champions League-domper tegen Benfica. "Mentaal en fysiek ben je met tien wedstrijden in vijf weken en zo’n uitschakeling niet honderd procent fris meer. Als je in zo’n fase met een positieve houding van een goed georganiseerd FC Groningen wint, is dat heel belangrijk."

"Het was niet perfect", gaat een reële Schmidt verder. "Echter, de bereidheid om voor elkaar te werken en de wil om te winnen, maakt dit resultaat essentieel voor de ontwikkeling van het team."