Berghuis grijpt kans na absentie Klaassen: 'Als ik zijn arbeid zie: echt veel'

Berghuis grijpt kans na absentie Klaassen: 'Als ik zijn arbeid zie: echt veel'

28-09-2021 18:55
14

Ajax-trainer Erik ten Hag kan weer beschikken over Davy Klaassen, maar houdt tegen Besiktas nog altijd vast aan Steven Berghuis als aanvallende middenvelder. De deze zomer van Feyenoord overgekomen linkspoot kan op complimenten van zijn trainer rekenen.

Klaassen moest de wedstrijden tegen PEC Zwolle, Sporting Portugal, SC Cambuur en Fortuna Sittard missen en maakte zaterdag als invaller weer minuten tegen FC Groningen. Berghuis heeft in de tussentijd echter zijn kans gegrepen. "Davy is er natuurlijk drie weken uit geweest. En Steven zit in het ritme en maakt heel veel progressie, elke wedstrijd weer. En het is zonde om dat proces nu te doorbreken", aldus Ten Hag in gesprek met Ziggo Sport.

Berghuis voldoet uitstekend op het middenveld en doet weinig onder voor collega Klaassen, vindt Ten Hag. "Als ik zie wat Steven aan arbeid verricht en in zijn omschakeling... Dat is echt veel, hoor. En ik zie hem bij tijd en wijle ook zijn loopacties maken. Natuurlijk, dat is de specialiteit van Davy. Maar daarentegen: hij kan ook een bal geven die Steven kan geven. Maar ze hebben allebei hun eigen specialisme."