'Vertrek Van Bommel heeft niets opgeleverd, maar was niet alleen om resultaten'

01-02-2020 07:08
20

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

John de Jong twijfelt aan zijn toekomst bij PSV. De technisch manager van de Eindhovenaren ligt zwaar onder vuur bij de eigen achterban, ziet ook clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Bennett van Fessem
EINDHOVEN

"Hij weet niet of hij nog aanblijft. Dat is toch wel een heftig dingetje. Als je ziet dat een bestuurder zodanig onder druk staat, dat het ook in zijn persoonlijke levenssfeer gaat komen", zegt Elfrink tegen VoetbalPrimeur. Daarmee doelt de clubwatcher op het feit dat De Jong aangaf dat er op dit moment 'geen acute dreiging' is. "Waar hebben we het over? Alsof je het over een nucleaire kernbom hebt..."

Dat neemt niet weg dat De Jong medeverantwoordelijk is voor de crisis bij PSV. "Mark van Bommel is weggestuurd en als er dan een verslechtering optreedt gaat de druk automatisch naar het bestuur. Het vertrek van Van Bommel heeft op dit moment helemaal niets opgeleverd", erkent Elfrink. "Maar het is wel duidelijk dat hij niet alleen vanwege de resultaten is weggegaan. Er was wel heel veel aan de hand."

Elfrink spreekt zich in de video ook uit over de topper tegen Ajax en de kansen van PSV op de tweede plaats!