'Oud-voetballer van FC Twente ontsnapt aan gevangenisstraf van twee weken'

'Oud-voetballer van FC Twente ontsnapt aan gevangenisstraf van twee weken'

09-11-2021 08:03
43

Een oud-voetballer van FC Twente is ontsnapt aan een gevangenisstraf van twee weken. De politierechter in Almelo veroordeelde hem maandag tot het betalen van een boete van 400 euro, schrijft Tubantia.

De krant noemt geen namen, maar alles wijst erop dat het om Alessio Da Cruz gaat. Da Cruz kwam uit voor Twente, speelde in Italië en bij FC Groningen en verdient nu zijn geld in Mexico, zoals de krant aanhaalt.

Da Cruz werd op 25 april van dit jaar aangehouden op de A1 bij Oldenzaal omdat hij reed zonder geldig rijbewijs. Hij kroop toch achter het stuur omdat hij de auto nodig had voor zijn werk, zo verklaarde de aanvaller tegenover de politie. Het rijbewijs van Da Cruz was ongeldig omdat hij in 2018 onder invloed gepakt werd, maar de cursus 'alcohol en verkeer' niet kon doen vanwege de coronacrisis.

Da Cruz speelt nu in Mexico en kon daarom niet aanwezig zijn op de zitting in Almelo, maar hij had ook geen advocaat afgevaardigd. 'De hem opgelegde straf bleef beperkt tot een boete, omdat het CBR ten tijde van de coronacrisis de 'alcohol- en verkeercursus' niet kon geven en hij deze dus ook niet kon volgen. Hij was er overigens ook nog niet aan begonnen toen corona uitbrak', schrijft Tubantia.