Memphis baalt van Oranje: 'Superdom, het was tikkie breed, tikkie breed'

Memphis baalt van Oranje: 'Superdom, het was tikkie breed, tikkie breed'

14-11-2021 08:15
67

Memphis Depay maakte zaterdag zijn 36ste en 37ste doelpunt voor het Nederlands elftal. Daarmee evenaarde hij Dennis Bergkamp en Arjen Robben, maar toch stond zijn gezicht na het duel met Montenegro op onweer. Oranje gaf een 0-2 voorsprong weg: 2-2.

"Dit is een harde dreun. We doen onszelf tekort, de fans die meegereisd zijn en de fans thuis. Maar vooral voor onszelf is dit zonde. We werken hard en we hadden het in eigen hand. We geven het compleet weg. Dat is superdom", zegt Memphis tegen de NOS. De 27-jarige speler van FC Barcelona vindt dat Oranje verzuimde om in de slotfase het eigen spel te blijven spelen. "Je moet hetzelfde blijven doen. Op zoek gaan naar de derde goal in plaats van achterover leunen."

Memphis heeft daarmee een andere lezing dan aanvoerder Virgil van Dijk, die juist vond dat Oranje zakelijker had moeten zijn. "De laatste twintig minuten was het tikkie breed, tikkie breed. Dat is prima, maar dan moeten we ervoor zorgen dat we de bal niet verliezen en daardoor een counter tegen krijgen. Dit is kinderlijk eenvoudig. We weten dat het geen goede wedstrijd was, maar als je op een 0-2 voorsprong staat, moet je dat mee naar huis nemen."