Van Gaal reageert: Het ziet er niet uit natuurlijk, dat begrijp ik ook wel

Van Gaal reageert: "Het ziet er niet uit natuurlijk, dat begrijp ik ook wel"

15-11-2021 13:47 Laatste update: 13:54
33

Het gaat lichamelijk 'niet goed' met Louis van Gaal, maar de bondscoach is klaar om het Nederlands elftal dinsdagavond te coachen tegen Noorwegen. Met het brein is niets mis, benadrukt de zeventigjarige bondscoach.

Van Gaal kwam zondagavond ten val met zijn fiets, blesseerde zijn heup en leidde de maandagtraining vanuit een golfkarretje. "Lichamelijk gaat het niet goed, maar het brein werkt nog steeds", zegt hij via een videoverbinding in Zeist. "Ik heb veel pijn, ja. Daarom zit ik in een rolstoel en zat ik bij de training in een buggy."

Het gaat om een breukje in het bot, bevestigt Van Gaal. "Maar ik kan alles doen, want mijn brein werkt. Er zijn middelen die ter beschikking worden gesteld, zoals een buggy en rolstoel. Het ziet er niet uit natuurlijk, dat begrijp ik ook wel. Maar volgens mij is coaching verbaal en doe je dat met het brein."

Oranje is in voorbereiding op de laatste speelronde van de WK-kwalificatiecyclus: Noorwegen is dinsdag de tegenstander in de lege Kuip. Bij een overwinning pakt het Nederlands elftal sowieso een WK-ticket en een gelijkspel is vrijwel zeker ook genoeg om Turkije voor te blijven.

"Ik weet niet wat voor oplossing we daarvoor gaan vinden", zegt Van Gaal over zijn aanstaande bezoek aan De Kuip. "Daar zijn ze naar aan het zoeken. Ik weet dat er een lift is in De Kuip. Daar gaat het om."