Van Basten mengt zich in Ballon d'Or-discussie: 'Natuurlijk voor de hand liggend'

Van Basten mengt zich in Ballon d'Or-discussie: 'Natuurlijk voor de hand liggend'

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 20:59wo 01-12-2021 om 20:59

Marco van Basten is verbaasd dat Lionel Messi maandagavond de Ballon d'Or in ontvangst mocht nemen. De drievoudig winnaar van de prestigieuze prijs stelt dat andere genomineerden meer aanspraak maakten op de eretitel. 

"Beetje vreemd, vind ik hoor", zegt Van Basten op het feit dat Messi zijn zevende Ballon d'Or won. "Hij heeft vorig jaar eigenlijk niet veel belangrijke dingen gedaan", vervolgt de analist bij Ziggo Sport. Messi nam in 2021 met FC Barcelona beslag op de Copa del Rey en won met Argentinië voor het eerst in zijn loopbaan de Copa América. Volgens Van Basten niet genoeg om aanspraak te maken op de Ballon d'Or-titel. "Hij blijft natuurlijk een grote speler, maar je moet ook kijken wat je in een jaar presteert. Dat vind ik relatief niet heel indrukwekkend."

Eerder pleitte de AC Milan-icoon al dat Romelu Lukaku, Mohamed Salah of Robert Lewandowski de prijs moest winnen. "Salah heeft de afgelopen maanden zó goed gevoetbald, Lewandowski is een grootheid in Duitsland. Het is natuurlijk wel een beetje voor de hand liggend dat zo'n Messi de prijs krijgt. Ik vind het een beetje jammer", besluit Van Basten.

Mogelijk krijgt Lewandowski alsnog een Ballon d'Or. France Football-hoofdredacteur Pascal Ferré reageerde na het gala op de kritiek dat de Pool recht had op de Ballon d'Or-zege. In 2020 vond er door de coronacrisis geen uitreiking plaats. "We kunnen erover nadenken en moeten tegelijkertijd de geschiedenis van de Ballon d'Or respecteren, die is gebaseerd op stemmingen", zei Ferré. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws