Nieuws uit Kameroen voor Ajax: Onana eerste weken na winterstop niet beschikbaar

Nieuws uit Kameroen voor Ajax: Onana eerste weken na winterstop niet beschikbaar

22-12-2021 17:33
34

Ajax zal het in de eerste weken na de winterstop zonder Andre Onana moeten stellen. De 25-jarige doelman is opgenomen in de Kameroense selectie voor de Afrika Cup, die in januari wordt afgewerkt.

Het lag in de lijn der verwachting dat Onana met zijn land naar de Afrika Cup zou gaan. Sinds de Ajax-goalie weer speelgerechtigd is, staat hij namelijk ook weer onder de lat bij Kameroen. Woensdag werd officieel bekend dat de Afrika Cup, die wordt afgewerkt in Kameroen, gewoon doorgaat ondanks de uitbraak van de omikron-variant van het coronavirus.

De afwezigheid van Onana zal Ajax waarschijnlijk geen grote problemen opleveren. De twintigvoudig international is dit seizoen namelijk de tweede doelman in Amsterdam, achter Remko Pasveer. Het is voor Ajax wel te hopen dat laatstgenoemde geen blessure oploopt in de eerste maand van 2022.

De Afrika Cup begint op 9 januari voor Onana en consorten, als de openingswedstrijd tegen Burkina Faso op het programma staat. Het toernooi eindigt op 6 februari, waardoor Onana in het slechtste geval de wedstrijden tegen FC Utrecht (16 januari), Excelsior Maassluis (20 januari), PSV (23 januari) en Heracles Almelo (6 februari) moet missen.