Telegraaf bespreekt Ajax-links Arnesen: 'Kan begrijpen als hij op lijstje staat'

Telegraaf bespreekt Ajax-links Arnesen: 'Kan begrijpen als hij op lijstje staat'

18-02-2022 19:14
135

Feyenoord-directeur Frank Arnesen verscheen zondagochtend in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie en kreeg daar vragen over de bij Ajax ontstane vacature. Volgens De Telegraaf is het helemaal niet uitgesloten dat Ajax in de zoektocht naar een opvolger voor Marc Overmars in Rotterdam-Zuid terechtkomt, al zijn er nog meerdere kandidaten.

Eerder deze week werd Clarence Seedorf naar voren geschoven, maar volgens Ajax-watcher Mike Verweij staan er wel meerdere namen op het Amsterdamse lijstje. "Ajax is nog eerst alle bermbrandjes aan het blussen, daarna wordt er pas gekeken naar de opvolging van Overmars. Maar Arnesen is wel een logische naam", laat hij weten in de Voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. "Internationaal naam gemaakt als technisch directeur en ook oud-speler van Ajax (tussen 1975 en 1981, red.). Dat hij op een lijstje staat, dat kan ik me wel voorstellen."

Arnesen werd in de ESPN-studio dus voor het blok gezet, maar ontweek de vragen van tafelgenoot Hans Kraay junior. "Drie keer geeft hij gewoon geen antwoord. Nou, dan is het voor mij wel duidelijk dat hij het eventueel best ziet zitten om wel naar Ajax te gaan", aldus chef voetbal Valentijn Driessen in de podcast.

Arnesen is sinds twee jaar de TD bij Feyenoord. Een verlenging van zijn aflopende contract hangt al maandenlang boven de markt, maar de 65-jarige Deen is momenteel nog in gesprek met de pas aangetreden algemeen directeur Dennis te Kloese.