UEFA woedend, 'nieuwe Super League-plannen worden donderdag al gepresenteerd'

UEFA woedend, 'nieuwe Super League-plannen worden donderdag al gepresenteerd'

03-03-2022 13:22 Laatste update: 13:31
122

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli lijkt van plan om het Super League-project donderdag officieel nieuw leven in te blazen. De nieuwe topcompetitie – georganiseerd door de clubs zelf, buiten de nationale en internationale bonden om – werd in april 2021 al aangekondigd, maar negen van de twaalf clubs trokken zich terug: de plannen liggen er echter nog steeds.

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus zijn de clubs die zich nooit formeel terug hebben getrokken: zij moeten een leidende rol gaan spelen in het Super League 2.0-project. Waar er volgens de eerste plannen sprake was van een 'gesloten' systeem met gegarandeerde startplekken voor de twaalf oprichters, zou men nu denken aan twee competities van twintig clubs en een promotie-/degradatieregeling. Het is nog maar zeer de vraag of de Premier League-clubs dit keer net zo gretig zijn, maar volgens La Gazzetta dello Sport gaat Agnelli de nieuwe plannen donderdag formeel presenteren.

De kans is echter aanwezig dat het op een juridische strijd tussen de voorvechters van de Super League en de UEFA, die vanaf 2024 een nieuw Champions League-model introduceert en nog altijd fel tegen de Super League-plannen is. "Het hangt me de keel uit", aldus de uitgesproken voorzitter Aleksander Ceferin, geciteerd door The Telegraph. "Eerst lanceren ze dit onzinnige idee terwijl we midden in een pandemie zitten, nu doen ze dat tijdens een oorlog! Wat moet ik nog meer over dit soort mensen zeggen? Ze leven in hun eigen wereld. Niemand wil dit, alleen degenen die alleen maar geïnteresseerd zijn in geld."