Nijhuis en de VAR gaan in de fout: 'Goal had afgekeurd moeten worden, balen'

Nijhuis en de VAR gaan in de fout: 'Goal had afgekeurd moeten worden, balen'

06-03-2022 20:15
157

Bas Nijhuis erkent dat de VAR een fout heeft gemaakt tijdens de wedstrijd tussen NEC en AZ. De goal van Jesper Karlsson telde, maar had afgekeurd moeten worden vanwege hands. Karlsson nam de bal met de hand mee.

De VAR keurde de goal echter goed en dat had niet gemoeten. "Door hoe ik in kwam lopen zag ik de arm niet. Vanuit deze beelden zie ik de arm duidelijk wel", zegt Nijhuis tegen ESPN.

"De goal had afgekeurd moeten worden. De VAR kijkt naar beelden rondom het moment. De eerste twee beelden waren voor mij duidelijk, maar het derde en vierde beeld maken het onduidelijk. Misschien dat de VAR zich daarop had gefocust, maar voor mij is het een handsbal", zegt Nijhuis.

Had Nijhuis niet naar de kant geroepen moeten worden? "Voor dit soort situaties ga je niet naar de zijlijn. De VAR geeft aan of het wel of geen hands is, dan was ik ook niet naar de kant gegaan. Ja, dit is balen. Het is lullig, omdat je er als speler vaak weinig aan kunt doen. Het is wel de regel, daarom komt NEC op achterstand."