Geen Utrecht of Groningen, maar Twente: 'Was in shock en vol verbazing'

Geen Utrecht of Groningen, maar Twente: 'Was in shock en vol verbazing'

23-03-2022 13:56
63

Joshua Brenet kende een 'zwarte tijd' bij Hoffenheim, maar de vleugelverdediger staat inmiddels weer met veel plezier op het veld. Hij was erg dichtbij een overstap naar FC Groningen, maar toen FC Twente zich meldde was de keuze snel gemaakt.

Brenet kende een goede start bij Hoffenheim, maar nadat Julian Nagelsmann en Alfred Schreuder waren vertrokken kwam hij er nauwelijks meer aan te pas. "Het was de zwartste tijd uit mijn carrière", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik woonde alleen in Duitsland, ook omdat ik ruimte en tijd voor mezelf nodig had. In het begin was mijn gezin nog bij me, maar ik zat er in die periode zó doorheen. Ik was niet de vrolijkste thuis en wilde niet dat ik in mijn privéleven ook problemen zou krijgen."

Voor Brenet was het duidelijk: hij wilde naar een club waar hij wel aan spelen toe zou komen. "Mijn enige eis was om maar voor zes maanden ergens te tekenen. Ik wilde niet een half jaar spelen om daarna mijn plek kwijt te raken en weer op de bank terecht te komen. Als eerste heb ik gesproken met FC Utrecht. Zij wilden dat ik voor anderhalf jaar tekende. Daar zat ik niet op te wachten. FC Groningen kwam daarna en ging wel met mijn wens akkoord. Ik zou gaan spelen, dat hadden ze uitgesproken. Toen zaten we al aan het einde van de transferperiode."

FC Twente
Uiteindelijk liep alles anders: Twente meldde zich. "Dat was uit het niets. Ik was in shock en vol verbazing over hoe snel het is gegaan. Een paar uur voordat ik de medische keuring zou hebben bij Groningen meldde Twente zich. Het is niet slecht bedoeld richting Groningen, maar negen van de tien spelers die deze keuze krijgen, kiezen voor Twente. Op Deadline Day heb ik gesproken met technisch directeur Jan Streuer en Ron Jans en dat voelde meteen goed. We waren meteen akkoord."