Fàbregas verdedigt veelbesproken De Jong: 'Hou van hem, niet eenvoudig voor hem'

Fàbregas verdedigt veelbesproken De Jong: 'Hou van hem, niet eenvoudig voor hem'

27 May - 22:55
37

Cesc Fàbregas 'houdt' van Frenkie de Jong, maar wijst een belangrijk verbeterpunt aan voor de Nederlandse middenvelder. De oud-speler van FC Barcelona ziet dat De Jong geen eindpass heeft.

Fàbregas is te gast bij Catalunya Radio om zijn mening te geven over Barcelona. Hij denkt dat voormalig teamgenoot Xavi de Barcelona-selectie naar zijn hand gaat zetten. "Dertig tot veertig procent van het team gaat veranderen. Op dit moment heeft hij niet het team dat hij wil", zegt de speler van AS Monaco.

Vervolgens komt De Jong ter sprake. Fàbregas vindt het niet gek dat de Nederlander het niet altijd even makkelijk heeft. "Met de erg hoge verwachtingen die er zijn is het ook niet eenvoudig. Ik houd veel van Frenkie. Hij breekt de linies door te dribbelen en de bal te drijven. Het ontbreekt hem alleen aan de eindpass."

Vrijdag werd duidelijk dat de interesse van Manchester United in De Jong nog altijd serieus is. Of de Oranje-international ook daadwerkelijk gaat vertrekken uit Camp Nou, zal de komende tijd moeten blijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s