RTV Rijnmond: gesprekken Feyenoord en Dessers leiden tot niets, spits weg

RTV Rijnmond: gesprekken Feyenoord en Dessers leiden tot niets, spits weg

31-05-2022 12:51 Laatste update: 12:57
194

Cyriel Dessers keert niet meer terug bij Feyenoord, meldt RTV Rijnmond. Alle partijen moeten dinsdagavond een akkoord bereiken over de koopoptie van de spits, maar dat lijkt er niet meer in te zitten.

Feyenoord huurde Dessers van KRC Genk, kon hem voor vier miljoen euro overnemen én moest nog een akkoord met Dessers zelf bereiken. Dat zou voor 1 juni moeten gebeuren, maar volgens RTV Rijnmond is het twaalf uur voor die deadline al duidelijk dat dit niet haalbaar is. Dessers zou één van de best betaalde spelers in De Kuip kunnen worden, maar ook dat vooruitzicht trekt hem naar verluidt niet over de streep.

Dessers keert formeel terug naar Genk, waar hij nog tot medio 2024 vastligt. De spits lijkt de clubs echter voor het uitzoeken te hebben. "Je moet ook niet vergeten dat Dessers zichzelf in de kijker heeft gespeeld bij grotere clubs dan Feyenoord, qua financiën", liet Feyenoord-directeur Frank Arnesen na de Conference League-finale tegen AS Roma al weten.

De oud-spits van NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo heeft een intens seizoen achter de rug. Op 31 augustus 2021 leek hij op weg naar het Spaanse Leganés, maar koos hij op het allerlaatste moment voor Feyenoord. Daar groeide hij direct uit tot publiekslieveling en uiteindelijk scoorde hij 21 keer in alle competities.