'Brobbey-deal helemaal rond, Fortes Rodriguez ziet opnieuw af van makelaarsfee'

'Brobbey-deal helemaal rond, Fortes Rodriguez ziet opnieuw af van makelaarsfee'

21-07-2022 13:04 Laatste update: 13:29
352

Ook de laatste details rond de transfer van Brian Brobbey zijn afgerond, meldt De Telegraaf donderdagmiddag. De spits komt voor zeventien miljoen euro plus bonussen over van RB Leipzig en gaat voor vijf jaar tekenen.

Volgens De Telegraaf heeft José Fortes Rodriguez een belangrijke rol gespeeld in de transfer. De oud-verdediger van onder meer AZ en RBC Roosendaal begeleidt Brobbey na het overlijden van Mino Raiola en bleek bereid om 'van (bijna) zijn volledige commissie af te zien'. Dat deed hij eerder al bij de transfer van Owen Wijndal, die ook jarenlang werd vertegenwoordigd door Raiola.

Brobbey keert voor de tweede keer dit kalenderjaar terug in Amsterdam, terwijl hij medio 2021 nog transfervrij vertrok naar RB Leipzig. In januari keerde hij terug op huurbasis, nu gaat hij dus een contract tot medio 2027 signeren. Binnenkort mag hij proberen zijn Ajax-statistieken aan te scherpen: tot dusver was hij goed voor dertien doelpunten in 32 officiële optredens. Het Manchester United van oude bekende Erik ten Hag had ook interesse, maar Brobbey heeft de Tukker telefonisch laten weten dat hij opnieuw voor Ajax zou kiezen.

De selectie van Ajax begint ondertussen vorm te krijgen, al wil trainer Alfred Schreuder graag nog een extra centrumspits vastleggen. Eerder kwamen Wijndal, Steven Bergwijn en Calvin Bassey naar Amsterdam. FC Porto-aanvaller Francisco Conceição is ook onderweg, terwijl Jurriën Timber op het punt staat om zijn contract te verlengen.