Verbouwereerde Pierie de pineut na misverstand: 'Waarom fluit hij in godsnaam?'

Verbouwereerde Pierie de pineut na misverstand: 'Waarom fluit hij in godsnaam?'

12-08-2022 23:04 Laatste update: 13-08-2022 01:42
91

Kik Pierie zit er behoorlijk doorheen na zijn misverstand in het duel tussen Jong Ajax en Roda JC. De verdediger dacht dat er gefloten werd en pakte de bal op in het strafschopgebied. Het spel lag echter nooit stil en de club uit Kerkrade mocht een strafschop nemen. 

Uiteindelijk verloor Jong Ajax vanwege de strafschop, die door Dylan Vente werd benut, het uitduel met 1-0. Na afloop verscheen een duidelijk aangeslagen Pierie voor de camera van ESPN. "Die bal kwam van de zijkant en ik dacht dat er werd gefloten. Ik dacht: wij moeten een vrije trap nemen. Tegen de keeper zei ik: Ik neem hem wel. Daarom pak ik hem in mijn handen. Er was dus niet gefloten en ik dacht van wel. Gewoon heel stom", geeft de verdediger toe. 

"Waarom fluit die scheids in godsnaam? Ik wil die bal nemen", dacht Pierie in het moment. "Het is gewoon stom, dat is alles wat ik kan zeggen. Het is gebeurd, ik kan er niks meer aan doen, ik kan het niet terugdraaien en het is jammer dat het beslissend is geweest", besluit de voetballer. Jong Ajax pakte in de eerste twee speelronden pas één punt en staat gedeeld elfde in de Keuken Kampioen Divisie