Vink ziet PSV-topspelers niet thuisgeven: 'Wat zoek je dan in Champions League?'

Vink ziet PSV-topspelers niet thuisgeven: 'Wat zoek je dan in Champions League?'

26-08-2022 08:12
81

Marciano Vink betwijfelt of PSV dit seizoen iets in de Champions League te zoeken had gehad. De ESPN-analist zag hoe de spanning toesloeg bij de Eindhovenaren in de duels met Rangers FC in de play-offs.

PSV kon woensdag geen potten breken in het Philips Stadion en verloor met 0-1 van de Schotse topclub. Vink miste overtuiging bij de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij. "Ik vond in ieder geval niet dat ze de wedstrijd van het jaar speelden. Het was een wedstrijd om 32 miljoen euro. Dan vind ik dat je meer mag verwachten van je topspelers", zegt hij bij Voetbalpraat. "Ibrahim Sangaré was niet best, Joey Veerman hebben we ook niet echt gezien. Alle ogen zijn op Cody Gakpo gericht, is Manchester United nog geïnteresseerd? Eigenlijk hebben we hem ook niet gezien. Of te weinig."

"Heb je dan iets in de Champions League te zoeken?", gaat Vink verder. "Buiten het feit dat het heel spijtig is dat je dat geld misloopt en voor je spelers die ervaring misloopt. Maar als je zoveel moeite hebt om de druk en de spanning van je af te voetballen…", geeft hij zelf antwoord. "Ze waren bevangen door de spanning en konden dat niet omzetten in goed voetbal. Dan loop je achter de feiten aan en ben je overal net te laat."