Utrecht geeft pechvogel nieuwe kans: 'Zijn Europese droom nooit opgegeven'

Utrecht geeft pechvogel nieuwe kans: 'Zijn Europese droom nooit opgegeven'

31-08-2022 11:20 Laatste update: 13:21
30

Het transfergeweld bij FC Utrecht is nog altijd in volle gang. De Domstedelingen huren Naoki Maeda nogmaals voor een jaar van het Japanse Nagoya Grampus. 

Utrecht heeft eveneens een optie tot koop in de deal bedongen, bevestigt de club op de officiële kanalen. Maeda werd afgelopen winter al voor een halfjaar in Utrecht gestald, al liep die huurperiode uit op een deceptie. De 27-jarige vleugelaanvaller liep in zijn debuutwedstrijd een zware blessure op. Nadat hij in Nederland revalideerde, is hij vanaf woensdag weer officieel Utrecht-speler.

"Het was voor Naoki een droom om in Europa te mogen voetballen en aan die droom kwam abrupt een einde tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax vorig seizoen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "Hij heeft zijn Europese droom echter nooit opgegeven en we hebben hem na zijn revalidatietraject de mogelijkheid geboden om volledig fit te worden binnen onze club. We zijn trots en blij dat een speler met een enorme drive en doorzettingsvermogen zoals Naoki nu verbonden blijft aan onze club en zijn content met het perspectief dat we hebben om Naoki ook na dit seizoen te kunnen behouden voor FC Utrecht."

Maeda kan komend weekend naar verwachting nog niet in actie komen. De Japanner is nog in afwachting van zijn werkvergunning. Maeda is de dertiende zomeraanwinst voor Utrecht, maar waarschijnlijk nog niet de laatste. De club hoopt Amin Younes op Deadline Day nog aan te trekken.