Brobbey geniet van kleine dingen bij Ajax: 'Gewoon even samen fruit halen'

Brobbey geniet van kleine dingen bij Ajax: 'Gewoon even samen fruit halen'

07-09-2022 12:16 Laatste update: 15:19
78

Brian Brobbey is er helemaal klaar voor om met Ajax te gaan vlammen in de Champions League. De spits van de Amsterdammers vertelt over zijn honger naar doelpunten, zijn droomgoals en wat hij mooi vindt aan zijn club.

Scoren is alles voor de twintigjarige Amsterdammer met Ghanese roots. "Als je niet scoort ben je gewoon niet blij", vertelt Brobbey tegenover De Volkskrant. "Als ik een kans mis en thuis aan die wedstrijd denk, dan kan ik niet slapen. Laatst tegen FC Groningen, draaide ik een keer weg en schoot ik daarna op de keeper. Dat maalt een dagje in je hoofd, een nachtje meestal. Ik wil scoren, anders word ik echt chagrijnig."

Bij een droomdoelpunt heeft Brobbey gelijk een ideaal scenario in zijn hoofd. "Een omhaaltje ofzo ergens in een finale zou mooi zijn." Maar voor de Amsterdammer hoeft dat niet zo te zijn als zijn voorganger bij Ajax, Marco van Basten. "Nee dat hoeft niet, toen was ik nog niet eens geboren. Gewoon, mijn eigen type omhaal wil ik laten zien." Brobbey gaf dit seizoen twee assists en maakte hetzelfde aantal doelpunten in vijf wedstrijden voor Ajax, sinds zijn terugkeer bij de club.

Qua sfeer zit het bij het team van Ajax wel goed. Brobbey heeft een goede band met zijn teamgenoten en het is niet alleen maar voetbal wat de klok slaat. "De club, de mensen en dat iedereen altijd positief is, dat is het mooiste aan Ajax. Na de training gaan we ook vaak even lekker de stad in. Even langs de Bijenkorf ofzo, ook al kopen we dan niet altijd iets. Of even naar de Cornelis Schuytstraat, om fruit te halen. Gewoon, met mijn vrienden iets eten is ook al erg leuk."

Vanavond begint Ajax het nieuwe seizoen in de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Rangers FC. Om 18:45 wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena.