PSV op rapport: hoogste cijfer is voor Benítez, liefst vijf onvoldoendes

PSV op rapport: hoogste cijfer is voor Benítez, liefst vijf onvoldoendes

08-09-2022 20:46
238

PSV wist donderdag niet te winnen bij de start van de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren konden geen potten breken en speelden met 1-1 gelijk tegen Bodø/Glimt. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de PSV'ers.

Walter Benítez – 7: Het eerste schot op doel van Bodö was direct raak in Eindhoven. Benítez was niet de hoofdschuldige, maar de fraaie uithaal leek wel houdbaar voor de Argentijnse goalie. Hij herpakte zich met twee uitstekende reddingen. Vooral zijn save in de slotseconden was groots.

Phillipp Mwene - 5: In het Philips Stadion speelde Mwene een anonieme wedstrijd. Op de momenten dat hij in actie moest komen ging het echter vaak mis, zoals bij de 0-1. Toen gaf hij Bodø-aanvaller Albert Grønbaek alle tijd en ruimte om mooi raak te schieten.

Jordan Teze – 5,5: Verdedigend deed Teze het lang niet slecht, maar de Oranje-international oogde heel onzeker en poeierde veel ballen die bij hem in de buurt kwam blind naar voren. Dat is iets wat we eigenlijk niet gewend zijn van Teze.

Armando Obispo – 5: De linksbenige stopper kon PSV ook niet van een creatief impuls voorzien in de opbouw, waardoor het spel van de Eindhovenaren heel statisch bleef. Het is alleen moeilijk om Obispo daar op af te rekenen, aangezien dat niet zijn kwaliteit is. Zonder bal is Obispo normaal gesproken vaak meedogenloos, maar dat kwam er niet altijd uit tegen Bodø/Glimt.

Phillip Max – 4,5: Hij steekt al langer niet in grootse vorm, maar tegen Bodø/Glimt was de Duitser de slechtste man van het veld. Max oogde onzeker en leverde een aantal ballen onbegrijpelijk in. Daarnaast werd de linksback meerdere keren uitgespeeld en toonde hij in de omschakeling veel te weinig inzet. Ruud van Nistelrooij zal hopen dat Mauro Júnior weer heel snel fit wordt.

Joey Veerman – 5: Veerman deed aanvankelijk geen gekke dingen zoals sommige teamgenoten van hem, maar de middenvelder wist PSV niet uit de penarie te helpen. Voor zijn doen was Veerman te slordig en soms ook afwezig. In blessuretijd liet hij zijn man zomaar lopen, maar Benítez redde hem.

Xavi Simons – 6: De revelatie van PSV begon sterk aan de wedstrijd, zakte daarna een beetje weg en was in de tweede helft weer wat meer aanwezig. Simons had bij vlagen echter pech en kon daardoor niet zijn hoogste niveau aantikken, wat eerder dit seizoen wel meerdere keren lukte.

Ibrahim Sangaré – 6: Ook hij leed onnodig vaak balverlies, maar Sangaré was één van de weinige PSV’ers die soms iets verrassends deed. Dat leverde één keer ook een grote mogelijkheid op. Toch moeten andere spelers de kar trekken op creatief vlak bij PSV.

Ismael Saibari – 5,5: Saibari werkte hard. Hij blonk alleen niet bepaald uit in het Europa League-duel. De multifunctionele aanvaller was dreigend, maar verzuimde ook weer om zijn kansen te benutten.

Yorbe Vertessen – 4,5: bij zijn eerste basisduel van het seizoen liet Vertessen weer zien dat snelheid zijn grootste wapen is. Aan de bal was het echter zeer matig wat de Belg liet zien, met zijn misser in de eerste helft als dieptepunt. Hij werd na een uur spelen dan ook gewisseld.

Cody Gakpo – 6,5: Ook de Eintovenaar was niet constant tegen Bodö. Hij liet bij vlagen zien wat hij in huis heeft en was een aantal keer dreigend, maar in bepaalde fases leverde Gakpo de bal ook te makkelijk in. Met zijn goal stond Gakpo uiteindelijk wel op, maar naar een zege kon hij zijn ploeg ook niet leiden.

Invallers
Sávio - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Anwar El Ghazi - x: Speelde te kort voor een beoordeling.